tiistai 10. joulukuuta 2013

vang vieng

Laosin pääkaupungista Vientianesta huristeltiin Vang Viengiin, ja ne olivat kyllä elämäni huonovointisimmat kolme tuntia. Matka Laosin vuorien halki kiemuraisia teitä pitkin pienellä bussilla vailla pysähdyksiä ei tosiaan ole kovin miellyttävä kokemus! Vang Viengissä itsessään ei ollut paljoa nähtävää - reppureissaajien kansoittama turistikylä oli nopsaan kävelty läpi - mutta maisemat oli varsin hulppeat! (Ja ainakin ruoka oli halpaa, katukojuista sai tosi hyviä kanapatonkeja eurolla!)
Vang Viengissä oltiin kolme yötä kuten melkein kaikkialla tähän mennessä, ja käytiin toki turistien suosimassa tubingissa. Jokea myöten lilluminen kumirenkaassa muutaman tunnin ajan oli ihan hauska kokemus, mutta ei sitä paljoa pidempään olisi jaksanut! Tarkoituksena oli tsekata seuraavana päivänä seitsemän kilometrin päässä sijaitseva Tham Phu Kham laguuneineen, mutta hairahduttiinkin vikatielle ja päädyttiin väärän luolan edustalle. Siellä tyhjästä putkahtanut laosilaispappa ojensi meille otsalamput ja yritti saada meitä mukaansa tunnin matkalle pimeän luolan uumeniin. Säikähdettiin kokemusta niin, että ei jaksettu patikoida enää oikealle laguunille...

Kuvissa näkyy myös mun Chiang Maista hankkima reppu (690 bahtia eli n. 16 euroa), johon mahtuu kätevästi läppäri! Ja luettiin muuten molemmat toi Sinä päivänä, voin kyllä suositella! :-) Nyt ollaan jo Vietnamin puolella Danangissa, ja koitan keretä päivittelemään näitä kuulumisia ajan tasalle vielä jossain välissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti