perjantai 17. tammikuuta 2014

Singapore!

Singapore oli niin huippu paikka, että ansaitsee oman postauksena! Päädyttiin sinne aika lyhyellä harkinta-ajalla, kun tarvittiin kohde Phuketin ja Balin välipäiviksi ja hoksattiin, että meillä olisi kuitenkin välilasku Singaporessa (ja kaksi erillistä lentoa tuli vielä halvemmaksi). Eikä kyllä kaduttanut yhtään! Singaporessa kaikki tuntui siltä, kuin olisi eksynyt kaupunkisuunnittelijan märkään päiväuneen, sillä kaikki oli niin modernia, siistiä ja saumatonta, että kaikki länsimaisetkin kaupungit jäävät jälkeen mennen tullen. Vähän siis oli kontrastia vaikkapa Bangkokiin tai Hanoihin...
Singaporessa oltiin kaksi yötä, ja tehtiin kokonaisena päivänä pienimuotoinen turistikierros. Hankittiin siis päiväksi turistipassi, jonka kanssa saatiin matkustaa metrolla mielin määrin! Me aloitettiin Botanic Gardensista, joka oli valtavan kokoinen kasvipuutarha ja jonne oli vapaa sisäänpääsy. Puisto oli ehkä kahdeksan kertaa isompi kuin kuvittelin, ja sen kiertämiseen kokonaan olisi saanut varmaan aika helposti käytettyä koko päivän. (11-13 -vuotiaana kasvihulluna olisin varmasti sen tehnytkin...)
Me kuitenkin jatkettiin matkaa Little Indiaan, jossa käytiin syömässä suht edulliset intialaiset ateriat, ja vatsat täynnä otettiin metro Chinatowniin. Tsekattiin nopsaan Sri Mariammanin hindutemppeli (kuva yllä) ja kierreltiin vähän turisteille tarkoitettuja kojuja. Chinatown oli hirmu nättiä aluetta pastellitaloineen ja koristeineen! Tässä vaiheessa taidettiin olla sen verran väsähtäneitä, että tyydyttiin ihailemaan Singapore Flyeria vain kauppakeskuksen pihalta ja sen jälkeen siirryttiin kiertelemään kauppoja :-D Mutta kiva päivä oli!
Summa summarum, Singapore oli todella virkistävä kokemus kaiken Aasian resuisuuden ja ahtauden jälkeen. Toisaalta se taas herätti minussa paljon pohdintoja siitä, kuinka hyvin yhteiskunta voi toimia, vaikka keinot siihen olisivatkin hyvin erilaiset kuin pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa. No, ehkä jätän yhteiskuntapoliittiset pohdinnat tältä erää - mutta Singaporeen haluan kyllä vielä joskus palata!

4 kommenttia:

 1. Pitää kyllä sanoa, että kun kesällä oli melkein kaksi viikkoa Singaporessa, niin näin jälkeenpäin haluun kyllä sinne palata ! Siellä on niin erilaista ja tosi paljon kaikkea nähtävää & tekemistä! Lisäksi tykkäsin siitä (vähä outoo joo), mutta että vierekkäin saatto olla valtava ostoskeskus ja vieressä sellasia pieniä kujia, jossa oli miljoona eri pientä kojua! Ja siis kojut myi kaikkea mahdollista. Itsekkin siis tykkäsin Singaporesta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kaks viikkoa kuulostaa upeelta! Mekin todettiin Singapore todella monipuoliseksi paikaksi ja ei ehditty yhdessä kokonaisessa päivässä oikein tehdä pintaraapaisuakaan :-D Sinne on kyllä päästävä uusiksi!

   Poista
 2. Tosi upeita kuvia, vau!

  VastaaPoista