maanantai 24. helmikuuta 2014

Syvimmät salaisuuteni (eli 11 faktaa ja vähän muutakin)

Mulle annettiin jo hyvän aikaa sitten tämä monesta blogista tuttu 11 kysymystä -haaste (kiitos Medeia!). Sen toteuttamisessa menikin vähän pidempi tovi kuin olin ajatellut, mutta tässä se tulisi viimeinkin! Sen verran ajattelin oikaista, etten jaksa keksiä enää uusia kysymyksiä tai haastaa ketään, kun oli jo muutenkin työläs ja pitkä haaste :-D Kuvituksena toimii parit Australian-otokset!
11 FAKTAA MINUSTA
1. En ole ääripäiden ihminen. Näen asiat mieluummin harmaasävyisinä kuin mustavalkoisina, ja jopa ystäväkirjojen lempiväri- ja suosikkiartisti -kohdat olen täyttänyt aina vähän kieli poskella. Aika usein koen olevani niin ympäripyöreä tyyppi, etten edes tunne omaa itseäni. (Mutta miten voi päättää lempiruokansa, kun tykkää kaikesta?)

2. En koe olevani kovin naisellinen. Vaikka nautinkin jossain määrin kosmetiikasta ja vaatteista, koen ulkonäöstä huolehtimisen enemmänkin ulkoapäin tulevana velvollisuutena kuin nautintona. Tykkäsin kyllä meikata kun olin kaupassa töissä, mutta täällä Australiassa jaksan hädin tuskin laittaa ripsaria viikonloppuisin :-D

3. Olen kymmenen vuoden ajan halunnut opiskella saksaa, mutta siihen ei ole tarjoutunut tilaisuutta. :-( Etenkin kun yhtä lukuunottamatta kaikki tapaamani au pairit ovat saksalaisia, niin olisi kiva edes ymmärtää mistä porukassa keskustellaan...
4. En ole juonut yhtäkään kokonaista alkoholijuomaa, ennätys taitaa olla melkein kokonainen drinkki 18-vuotispäivänäni... Kaikki juomat maistuisivat paremmilta ilman alkoholia ja hiilihappoja! Enkä näe syytä, miksi joisin hampaat irvessä pahanmakuisia juomia, jotka eivät edes ole terveellisiä. :-D Muutenkin juon yleensä vain vettä, ja pidän vesilasia tai -pulloa aina mukanani.

5. Näin kuvan isästäni ensimmäistä kertaa 13-vuotiaana, enkä edelleenkään tiedä hänestä juuri nimeä enempää. Joskus leikittelen ajatuksella, että etsisin isäni, mutta en tiedä, mitä hyötyä siitä loppupeleissä edes olisi. 

6. Mulle on paljon helpompaa kirjoittaa kuin puhua asioista. Etenkin vaikeiden tai tärkeiden asioiden kyseenollessa haluan pohtia tarkkaan, mitä ja miten asiat ilmaisen, ja kirjoittaessa on aikaa pohtia, kuinka sanansa asettelee. Puhuessani taas ne tärkeimmät sanat tuntuvat aina takertuvan kurkkuun enkä onnistu sanomaan sitä, mitä todella haluaisin. 
7. Haluaisin inttiin! Siitä on tullut pinttynyt mielihalu, jolle ei ole mitään rationaalista selitystä - tiedän, etten sopeutuisi armeijaelämään sitten ollenkaan. Kai mua jollain tavalla kiehtoisi kokeilla omia rajojaan, mutta toisaalta en jaksaisi heittää "hukkaan" puolikasta vuotta, kun näinä ikävuosina on niin paljon muutakin koettavaa.

8. Olen ollut aika paljon mukana seurakunnan toiminnassa riparilta alkaen - isosena eri leireillä, sopankeittäjänä, erilaisten tapahtumien talkoojoukoissa ja jopa seurakunnan bändissä... (En vieläkään tajua mitä tein siellä!) Tarkemmin ajatellen melkein jokainen ystävyyssuhteeni on jollain tavalla kytköksissä seurakuntaan, ja nimenomaan kivat ihmiset on se asia, joka on vetänyt sinne vuosi toisensa jälkeen. 
9. Nukahdan kuin pikkulapsi melkeinpä aina kun matkustan johonkin, jopa 10 minuutin automatkan aikana... Sen vuoksi en Aasiassa tainnut olla Iidalle parasta mahdollista matkaseuraa - nukahdin moottorin hurinaan ennen kuin lentokone oli edes ilmassa, ja myös bussimatkat käytin torkkuen ja kaiken päätteeksi unissani laulaen/kuorsaten/nojaillen Iidan olkapäähän. Awkward much...

10. Osaan nuolla mun kyynärpäätä! Harvemmin tosin tulee sille taidolle tarvetta... Sitä paitsi se ei edes taida olla niin tavatonta??

11. Näiden faktojen perusteella taidan vaikuttaa varsin rajoittuneelta ja hukassa olevalta tyypiltä. Niin ehkä olenkin. Haluaisin kuitenkin kehittyä ja oppia todella tuntemaan oman itseni, ja se oli yksi iso syy ulkomaille lähtöön. Ja voisin sanoa, että jossain määrin olen onnistunut!
MEDEIAN KYSYMYKSET
1. Onko vapaus valhetta? Miksi tai miksi ei?
Eipä sitten sen filosofisemmalla alotettu :-D Ei kai sitä koskaan voi olla täysin vapaa, sillä jokainen ihminen on osa jotakin suurempaa kokonaisuutta - perhettä, yhteiskuntaa - ja näin ollen omaa myös jonkinlaisia velvollisuuksia muita kohtaan. Ellei sitten tee kuten klassisessa esimerkissä ja muuta autiolle saarelle. 

2. Onko sinulla voimaeläintä? Jos on, mikä?
Eipä oikeastaan. Hiiristä olen tykännyt pienestä pitäen, mutta en tiedä siitä voimautumisesta sitten, kun sitä on lähinnä käytetty haukkumasanana mua kohtaan :D Ehkä olisi kivempaa omata enemmänkin kissojen luonteenpiirteitä!

3. Miltä näyttää tulevaisuus?
Meikäläisen lähitulevaisuus lupailee kevääksi vielä aupparihommia ja kesäksi paluuta Suomeen tuttuihin kuvioihin! Jos tässä kysyttiin enemmänkin jotain näkemystä vuoden 2040 maailmasta, niin en taida olla oikea henkilö vastaamaan...
4. Maaseutu vai kaupunki? Miksi?
13-vuotiaaksi asuin eri puolilla pääkaupunkiseutua ja muutin sitten maaseudulle, joten kokemusta on molemmista. Kummassakin on hyvät ja huonot puolensa! Maaseudulla rakastan omaa rauhaa - voi kuvata itseään ulkona itselaukaisimella tai rymytä metsässä virttyneissä vaatteissa törmäämättä kehenkään, jos niin haluaa - mutta toisaalta myös kaupungin tarjoama anonymiteetti on omalla tavallaan vapauttavaa. Lisäksi arvostan kaupungeissa toimivaa julkista liikennettä ja lähellä olevia palveluita. Omalla pikkupaikkakunnalla se, että tuntee jokaisen edes nimeltä, on välillä rasittavaa mutta toisaalta juuri sen vuoksi pidänkin siitä niin kovasti. Paras vaihtoehto mulle olisi ehkä asua niin, että palvelut ovat pyöräilymatkan päässä mutta kuitenkin sopivan syrjässä, jotta olisi myös omaa tilaa :D

5. Mikä oli suosikkielokuvasi lapsena?
Ei mulla tainnut olla varsinaista suosikkileffaa. Pokemon-leffoista pidin pienenä, ja myöhemmin 2000-luvun alun Disney-leffoja tuli suurkulutettua pikkuveljien takia! Esim. Lilo ja Stitch, Aarreplaneetta ja Karhuveljeni Koda olivat kärkikastia.
6. Millainen suhde sinulla on luontoon?
Nuorempana olin todella kiinnostunut luonnosta, ja vietin aika paljon aikaa metsissä ja luonto-oppaitsiin perehtyen. Vielä lukiossakin luin bilsaa ja kemiaa, ja vasta kakkosluokan lopussa päätin jättää luonnontieteet sikseen ja keskittyä yhteiskuntatieteiden kirjoittamiseen. Edelleen viihdyn luonnossa, vaikka metsä toimiikin lähinnä lenkkipaikkana! Ja Australian luontoon haluaisin tutustua lähemminkin, sillä se on niin omaleimainen ja iso osa koko maan imagoa. :-)

7. Mikä on suosikkivuodenaikasi? Miksi?
Kevät! Tarkemmin sanottuna loppukevät ja etenkin toukokuu. Keväästä tulen aina uskomattoman energiseksi - rakastan kirkasta ja ujosti lämmittävää aurinkoa, kesäsuunnitelmien punomista ja koulussa ollessa sitä viimeisten viikkojen rentoutta.

8. Voiko hulluus olla positiivinen asia? Miksi tai miksi ei?
Jos hulluus tarkoittaa tietynlaista ennakkoluulottomuutta, spontaaniutta ja luovuutta, sitä voisi sanoa positiiviseksi! Jos hulluudella sen sijaan tarkoitetaan jotain psykoosin kaltaista, niin siinä ei ole kyllä kamalasti juhlimista.
9. Millaista työtä et koskaan voisi tehdä?
Sellaista, joka perustuu epärehellisyyteen. Kokeiltiin pari vuotta sitten puhelinmyyntiä parin päivän ajan, mutta kyseisen firman moraalinen puoli tuntui sen verran hämärältä, että homma sai jäädä siihen. (Eikä puhelinmyynti itsessäänkään mitään herkkua ollut...)

10. Millaisia ihmisiä et voi sietää silmissäsi?
Lähtökohtaisesti siedän kaikkia ihmisiä, mutta on luonteenpiirteitä ja tapoja, joista en pidä. Ehkä eniten ärsyynnyn muiden ihmisten ylenkatsomisesta, töykeydestä ja itsekkäästä käytöksestä.

11. Minkä asian vuoksi olisit valmis menemään läpi tulen ja veden?
Aika paha kysymys! En koe olevani niin jääräpäinen ihminen, että jaksaisin taistella jonkun asian puolesta kovin pitkään. Ehkä oman paikkansa löytäminen tässä maailmassa on sellainen juttu, jonka suhteen en luovuta.

Huhhuh, siinäpä tuli asiaa kerrakseen! Onnittelut, jos joku jaksoi lukea loppuun asti... :-D Tuntuu että tulin paljastaneeksi itsestäni aika paljon tän postauksen myötä. Jos joku samaistui johonkin kohtaan, niin saa kertoa!

9 kommenttia:

 1. mäkään en koe olevani kauhean naisellinen XD äitini tossa just ilmotti, ettei mulla ole miestä sen takia, että olen liian miehekäs ahahha! ja meikkaaminen on työlästä, varsinkin abivuonna... ja intti ois kyl just hauska, mutta on kyllä liian paljon tehtävää, että sinne ehtisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa kuulostaa hyvin tutulta!! Ja juu, eipä tullut mullakaan paljoa kirjastoon meikkailtua... :D

   Poista
 2. Hihii, paljon löytyy yhtäläisyyksiä: Vesipullo on aina mukana, eikä noi alkoholijuomat myöskään mulle, kohta 20v. "aikuiselle" juurikaan maistu. Ja yhtä herkkis olen tuon epärehellisen työn suhteen! Tykkään myös kirjoittaa mielummin kuin puhua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulta kuulostaa :-) Kiva kun kommentoit, hauskaa kuulla etten oo ainoo näiden juttujen kanssa :D

   Poista
 3. Olen hyvin iloinen siitä, että uskaltauduin haastamaan sinut tähän (ja vielä kommentoimaankin). Paitsi etten kyllä tiedä, miten se muka uskaltamisesta oli kiinni, kun ollaan tunnettu viisi ja puoli vuotta...? Kamalaa, kun aika menee nopeaan.

  Täällä on myös eräs, joka ei ole koskaan juonut alkoholia paria pienen pientä huikkaa enempää. Se on vain niin kamalan makuistakin, etten tajua, miten kukaan sitä edes pystyy juomaan! Samaistun muuten hyvin vahvasti tuohon, että kirjoittaminen on helpompaa kuin puhuminen. Ei puhuessa ole aikaa miettiä tarpeeksi, mitä aikoo sanoa, mutta kun kirjoittaa niin kaikki on vain paljon helpompaa.

  Kiitokset haasteen vastaanottamisesta ja tästä postauksesta. Näitä oli mielenkiintoista lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ymmärrän hyvin ton alkoholin ja kirjottamisen vaikeuden! Mä oon niin hidas että en mä saa muotoiltua sanojani niin nopeasti kuin puhumisessa pitäisi, ja sitten jälkikäteen tajuaa miten kaiken olisi voinut hoitaa paljon tyylikkäämmin... Huoh ehkä mä joskus opin.

   Kiitos paljon itsellesi haasteesta ja sunkin vastauksia oli hauska lukea! Eikä mua tarvitse pelätä, eihän? :D

   Poista
 4. Voi sä vaikutat niin mukavalta ihmiseltä! Ihana seurailla sun seikkailuja siellä pallon toisella puolella. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä sanoa, että ihan perus aupairtyöpäivä -postaus olisi tosi kiva!

   Poista
  2. Voi kiitos taas kerran kivasta kommentista! <3 Mukava kuulla että jotakuta kiinnostaa mun down under -elämä - ja au pair -postausta oonkin miettinyt ja lupaan toteuttaa sen lähiaikoina, kiitos paljon ehdotuksesta!

   Poista