sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Hanoi


Hanoi oli paikka, jonka ensivaikutelma oli parempi kuin jälkimaku. Vietettyämme kymmenen päivää Laosissa teki hyvää jälleen nähdä kansainvälisten yritysten valomainoksia, latinalaisin aakkosin kirjoitettuja tienviittoja ja suurkaupungin vilinää. Kuitenkin juuri jälkimmäinen osoittautui syyksi, jonka vuoksi kaupungista jäi vähän huono fiilis - täällä nimittäin jo Bangkokista tuttu liikennekaaos sai aivan uudet mittasuhteet. Jos ei jatkuva tööttäily raastanut hermoja tarpeeksi, niin viimeistään sen teki pakokaasu, joka sumensi maisemat ja tukki hengitystiet siihen malliin, ettei ulkona liiemmin huvittanut availla suutaan.
No, oli kaupungilla puolensakin. Meillä oli maailman suloisin ja avuliain hotellipoika ja Hoan Kiem -järven rannalla pääsimme yhteiskuviin englantia preppaavien yliopisto-opiskelijoiden kanssa. Ja vaikka St. Josephin katedraali olikin ulkoa varsin karun näköinen, oli se virkistävän tavallinen kaikkien Thaimaan buddhalaistemppelien jälkeen! Lisäksi sen sisäpuoli oli edes yksi paikka, jonne Hanoin hälinä ei ulottunut. 
Viime aikoina olen muuten muistellut Aasia-juttuja ja tekisi mieli melkein mennä äkkiä takaisin! Hanoita en kylläkään ole liiemmin ikävöinyt, mutta ehkä sielläkin voisi vielä joskus piipahtaa... Tosin ei ehkä ihan niin pian :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti