perjantai 3. huhtikuuta 2015

Ajatuksia Hong Kongista ja opintokäynneistä

Hong Kongissa meillä oli opintokäynti Amnestyllä ja epävirallisessa ammattijärjestössä, ja kummallakin vierailulla ymmärsi yhä paremmin sen, ettei paikka ole ihan niin hohdokas kuin miltä se ulospäin näyttää. Esimerkiksi minimipalkka oli saatu käyttöön vuosikausien taistelun jälkeen vasta nyt, ja Aasian köyhemmistä maista tulevia lastenhoitajia kohdellaan usein kuin orjia. Myös turistina alkoi pohdiskelemaan vähän tarkemmin sitä, millaiset oltavat ja työehdot lounaspaikan työntekijällä oikein on.
Molemmilla käynneillä sivuttiin myös vähän Hong Kongin viimesyksyisiä mielenosoituksia, joissa kumpikin järjestö oli ollut mukana. Lisäksi meidän majapaikastakin löytyi Umbrella Movementia (yllä kuvassa näkyviä) tukevia kuvia. Oli hassua saada konkreettista tarttumapintaa juttuihin, joista oli aiemmin vain lukenut uutisista! Samalla oma turistimainen innostus hävetti - Hong Kongissa ihmiset joutuvat oikeasti taistelemaan oikeudestaan demokratiaan, manner-Kiinasta sellaisesta tuskin uskalletaan edes haaveilla.
Tykkäsin kyllä tosi paljon siitä, että matka oli opintomatka eikä tavallinen loma. Aikaisemmalla reissulla Aasiassa moni asia jäi aina pohdituttamaan, mutta niistä ei oikein jaksanut ottaa selvää. Sen sijaan nyt Kiinan yhteiskuntaan oli perehtynyt jo monta kuukautta aikaisemmin, joten oli paljon helpompi ymmärtää, miksi koko maa toimii niin kuin toimii.

(Näissä kuvissa on Hong Kong. Kaikesta huolimatta se oli kyllä niin mahdottoman hieno kaupunki.)

2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! ♥
  Olitko jonkun kouluryhmän tai vastaavan kanssa reissussa? :)
  Hyvää kevättä ja pääsiästä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin meidän koulun opintomatkalla 15 hengen ryhmässä! :)
   Kiitti tosi paljon ja samoin sinne! <3

   Poista