maanantai 13. huhtikuuta 2015

Yangtsen yli

Chongqing oli sisämaasta ja nopeasta kasvustaan huolimatta käsittämättömän vehreä paikka, mikä varmaan johtui osaltaan vieressä virtaavasta Yangtse-joesta. Näky oli kyllä huikea, kun me astuttiin ensimmäistä kertaa metroasemalle: kaiteen takana avautui näkymä joelle, jolla risteili kaikenkokoisia veneitä ja laivoja, ja joen molemmin puolin kasvoi kaupunki. Ylöspäin. Kiinassa kaikki kasvaa ylöspäin.

Me otettiin yksi ilta cable car joen yli ja takaisin. Ajoitus oli tosi hyvä, sillä ehdittiin nähdä kaupungin hämärtyminen!
Tältä näytti joen toisella puolella, heti parin ekan kerrostalon jälkeen. On tosi vaikea kuvitella, että kaupunki on todennäköisesti ollut tällainen vielä joskus 1990-luvulla. 
Chongqingistä mieleen jäi kyllä se mieletön kasvu, joka siellä tällä hetkelläkin on käynnissä. Junalla tullessa näki, miten noin kymmenen kilometrin päähän, keskelle maaseutua ja ei-mitään, oltiin pystytetty samanlaisia tukipylväitä kuin mitä metrojen kulkusilloissa käytettiin. Chongqingissa on nyt neljä metrolinjaa, ja sinne on suunniteltu 16 lisää.

Niin mites toi meidän länsimetro. (Ja uskaltaako pisararadasta edes puhuakaan... :-D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti