torstai 26. toukokuuta 2016

Pääsykoefiiliksiä

Tulin noin kolme tuntia sitten pääsykokeista. Eilen vielä panikoin enemmän kuin viime keväänä, mutta tänään koesaliin kävellessä lähinnä nauratti ja oli tosi absurdi fiilis. Koe meni ihan hyvin vaikka aikaa oli turhan vähän - jos sisään pääsen, niin silloinkin varmaan pisterajoilla keikkuen.


Jos jollakin voi lohduttautua niin sillä, ettei mun esseekoe mennyt yhtä huonosti kuin yo-keväänä. Tuolloin hain vaatimattomasti Helsingin valtiotieteelliseen yhteiskuntapolitiikkaan ja tajusin vasta koepaikalla, miten alivalmistautunut olin. Olin lukenut kirjan neljä kertaa, mutta sain kirjallisuusosiosta vain 6/18 pistettä. Viime muuton yhteydessä löysin pääsykoekirjan muistiinpanot: niitä oli kokonaiset 13 sivua, yksi jokaista kirjan lukua kohden. Samalla tekniikalla sai ehkä yhteiskuntaopista laudaturin, mutta opiskelupaikkaa oli turha toivoakaan. Saa nähdä, miten nyt käy, mutta ainakin yritin vähän enemmän.Oikeastaan mua ei tässä vaiheessa enää edes kiinnosta, pääsenkö sisään. Kahdeksan viikon lukemisen jälkeen on vaan helpottunut olo, kun enää ei tarvitse stressata - vihdoinkin on aikaa kaikelle kivalle! Nyt en koske koulukirjoihin vähään aikaan, vaan käyn kirjastossa pelkästään lainaamassa kaunokirjallisuutta tai käsityölehtiä. Haluan vain lueskella puistoissa, pyöräillä kangaskauppaan, ommella ihania kesämekkoja ja käydä uimassa.

Nämä kuvat on muuten otettu Lintsiltä viime viikolla! Oltiin siellä melkein koko suvun voimin ja oli kivaa. Huomaa tosin tulleensa vanhaksi, kun kuuden tunnin laitteissa pyörimisen, jäätelön ja vohvelien jälkeen Viikinkilaivassa tuli vähän huono olo. Loppuilta tekikin mieli viettää lähinnä Maisemajunassa ilmaan minkän sortin pyörimisliikkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti