maanantai 13. kesäkuuta 2016

Onnistuneita ompeluprojekteja

Mulle tulee käsityöinnostus aina vähän kausittain, ja sellainen kausi on meneillään just nyt. Viime kesänä virkkasin ja syksyllä neuloin, tällä kertaa taas tekee ihan hurjana mieli ommella! Pari päivää onkin vierähtänyt käsityölehtiä lukien ja kaavoja piirrellen. 
 
Ennen kuin pääsen toteuttamaan uusia projekteja, ajattelin esitellä vuosien varrelta sellaisia ompeluksia, joihin olen kulloinkin ollut tyytyväinen.


7. luokalla lainasin kirjastosta pehmolelukirjan, jonka nimen olen jo unohtanut ja jota en enää ole löytänyt mistään. Siinä oli ihania kaavoja, joiden pohjalta syntyi mm. tämä ankka nimeltään Elmeri! Käsinompelujälki on tässä vähän mitä on, mutta silti Elmeri on pipossa ja huivissaan edelleen hirmu suloisen näköinen. 


Ei ehkä uskoisi, mutta nämä kasiluokalla tehdyt farkut olivat aikoinaan mun suuri ylpeydenaihe, joista sain parhaan käsityöarvosanani (9½) ja joita pari kaveriakin ihasteli. Näin jälkikäteen tekisin toki monta asiaa toisin (esim. taskut ja vyötärölenkit), mutta tuolloin tunsin todella ylittäneeni itseni! Koulun käsityötunneilla oli muutenkin kauhean vaikea tehdä mitään kivaa, kun ei ollut samalla tavalla aikaa selailla lehtiä tai osaamista kaavojen muokkailuun. (Yritin muuten sovittaa näitä farkkuja päälle, mutta mun kroppa olikin muuttunut aika lailla sitten 14 ikävuoden...)


Tähän mekkoon olen aika lailla tyytyväinen edelleen! Lisäksi se ihme kyllä mahtuu edelleen päälle. Materiaalina oli kierrätyskeskuksesta ostetut verhot, joihin oli haalistunut ikkunan mentävä kohta - värieron huomaa ylläolevasta kuvasta. Tästä tulikin lukion kuviskurssille kierrätysaiheinen työ, ja pidin tätä tuolloin yo-juhlassakin. Tämän mekon valmistuessa ompelun perusjutut alkoivat olla jo sen verran hanskassa, ettei niistä koitunut enää ongelmia.

Kettupukuun sain idean kangaskaupassa viikkoa ennen penkkareita, ja se valmistui myöhään penkkareita edeltävänä iltana. Suunnittelin puvun alusta alkaen itse, ja olen erityisen ylpeä kettuhatusta! Kettupuku on palvellut sittemmin yliopistossa sillis- ja sitsiasuna, ja palvelee varmaan jatkossakin vielä monta monta kertaa. (Lisää kuvia asusta mm. täällä ja täällä!)

Siinä oli pikainen läpileikkaus mun ompelu-uraani ja sen kohokohtiin! Toivottavasti pääsen pian esittelemään uusia valmiita projekteja - mulla on nimittäin pitkästä aikaa aivan hulluna ideoita, jotka haluaisin toteuttaa!

4 kommenttia:

 1. Miullakin on huima ompeluinnostus! Vajaa viikko sitten ostin aika heräteostoksena kankaat yökkärihousuihin ja mietin kotimatkalla, tuliko taas vaan tuhlattua rahoja. Mitä vielä, housut valmistuivat samana iltana ja ovat ihan täydelliset! Tosi upeita nää siun käsityöt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne toi pelko siitä, että rahat on taas heitetty hukkaan :-D Mutta tosi kiva että housut onnistui kuten toivoit! Kiitos paljon :-)

   Poista
 2. Ei vitsi, niin upeita kyllä! Ja pakko todeta, että mulla on aivan sama tilanne, viimeisimmäksi ompelin koristetyynyn Marimekon kankaasta ja sitä ennen virkkailin pehmodonitseja :D Eli siis innostumisia tulee aika laidasta laitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, noita innostuspuuskia tulee kyllä aina silloin tällöin ja yleensä sen mukaan, mitä kulloinkin tarvitsee/haluaa!

   Poista