sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kesällä luettuja


David Nicholls: Kaikki peliin (Starter for Ten)
Pari Nichollsin kirjaa aiemmin lukeneena tartuin tähän kirjaan, koska kaipasin vaihteeksi jotain kepeää lukemista. Kaikki peliin kertoo yliopistonsa aloittavasta Brianista, joka yrittää kaikin keinoin valloittaa ihastuksensa sydämen. Kertojaäänenä toimiva Brian on valitettavasti paljon vähemmän cool kuin mitä itse kuvittelee olevansa, mikä aiheuttaa lukijalle vähän turhankin paljon myötähäpeän tuntemuksia.

Tämä oli viihdyttävä, mutta en syttynyt ihan samalla tavalla kuin aiemmin lukemieni kirjojen kohdalla. Nicholls on kuitenkin taitava kirjoittaja, joka osaa hommansa!


George Orwell: Eläinten vallankumous (Animal Farm)
Aiemman viihdepläjäyksen jälkeen tahdoin lukea jotain intellektuellimpaa, joten päätin tarttua Orwelliin. Eläinten vallankumous on satiiri Venäjän vallankumouksesta (tai enemmänkin sen jälkeisestä ajasta), joka on muutettu helppolukuisen eläinsadun muotoon.

Harvemmin normaalissa arjessani tulen pohtineeksi Neuvostoliiton alkuvaiheita, mutta kirjan myötä perehdyin niihinkin juttuihin poikaystäväni ja Wikipedian avustuksella. Tätä on vaikea arvostella perinteisin kaunokirjallisin mittarein, mutta omassa kategoriassaan se oli mun mielestä hyvä!

Ian McEwan: Rannalla (On the Chesil Beach)
Tykkäsin Sovituksesta ja tämä kirja oli ohut, joten päätin lainata tämän kirjastoreissullani. Rannalla kertoo kahden nuoren ja kokemattoman aikuisen, Edwardin ja Florencen, hääillasta ja siihen liittyvistä odotuksista. Kirja käsittelee pitkälti seksuaalisuutta ja sijoittuu vuoteen 1962, jolloin seksuaalikulttuurissa vallitsevat vielä konservatiiviset asenteet eikä asioista uskalleta puhua edes oman aviopuolison kanssa.

McEwan on kertojana taitava, ja kielen kauneus välittyy myös suomeksi. Tarina itsessään on varsin vähäeleinen ja sellaisenaan haikea ja ajatuksia herättävä. Tämän kirjan perusteella taidan uskaltautua McEwanin pariin jatkossakin!

2 kommenttia:

 1. Moi! Tätä sun blogia selaillessa huomasin et oot ollu työväen akatemiassa ja ite oon todennäkösesti menossa sinne tänä syksynä, joten jos ei haittaa nii mulla olis pari kysymystä :-D Opiskelitko kauppatieteiden lisäks jotain muuta? Saiks ne kaikki helposti hyväksiluetuksi yliopistossa? Luin niiden nettisivuilta et siellä järkätään opintomatkoja, oliks sun aikana ne vaan jotain tiettyä ainetta opiskeleville vai saiko kuka vaan osallistua? Entä pitiks niistä maksaa/miten ne rahotettiin? Entä millanen ilmapiiri siellä opistolla yleisesti oli et viihtyks siellä iha hyvin sen vuoden? :-D

  Kiitos jo etukäteen jos viittit vastailla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://julialintunen.blogspot.fi/2016/02/vinkit-kauppiksen-paasykokeisiin.html#comment-form

   Tuolla kommenteissa oon vähän jo kertoillut Akatemialla opiskelusta ja siitä mitä opiskelin! :)

   Opintomatkat on pääasiassa kaikille niistä kiinnostuneille, mutta ainakin meidän Kiinan-matkaa varten piti käydä matkalle osallistuakseen Kiinan historiaa ja yhteiskuntaa käsittelevä kurssi. Me maksettiin siitä matkasta 600 e, sisältäen lennot, majoituksen ja kulkemiset (jo pelkästään lennot maksoi sen 500 euroa, joten aika hyvä diili mun mielestä). Meidän opintomatka oli ainakin ihan huikea ja oli makeeta päästä vierailemaan esim. EU-delegaatiossa! Kiinan-matkasta löytyy lisää tuolta Kiina-tunnisteen alta jos kiinnostaa :)

   Ite viihdyin tosi hyvin Akatemialla, ja pienessä asuntolassa oli ahdasta, mutta tosi kodikasta, kun oli aina joku jolle jutella jos kaipasi seuraa. Akatemian ulkopuolella asuviin ei sitten tullut tutustuttua niin paljoa. Totta kai pääsykokeisiin lukiessa loppukeväästä alkoi vähän hajottaa jo ja odotteli jo malttamattomana sitä, että pääsee muuttamaan omaan kämppään :-D Mutta summa summarum, viihdyin Akatemialla ja voin ehdottomasti suositella sitä!

   Poista